Ambulante Begeleiding

 

Mensen mee laten doen in de maatschappij. Daar maak jij je hard voor! En hoe kan dat nou beter dan in de eigen leefomgeving van de cliënt? Soms hebben cliënten of gezinnen gewoon wat ondersteuning nodig om lekker te kunnen leven. Jij werkt mee aan het vergroten van die zelfredzaamheid. Je bent zelfstandig, durft beslissingen te nemen en staat met beide benen stevig op de grond.

Door het inzetten van het eigen netwerk van de cliënt, zorg je er bijvoorbeeld voor dat het lukt om zelf naar het ziekenhuis te gaan. Jij onderzoekt de mogelijkheden, helpt en stimuleert, maar laat het écht werk over aan de cliënt.

Jij bent voor cliënten een belangrijke factor in hun leven. Hun steun in de rug. Jij geeft ze het vertrouwen dat ze het kunnen!

Verschillende vormen van ambulante begeleiding

  • Psychosociale hulpverlening
  • Praktische pedagogische gezinsbegeleiding
  • Professionele thuiszorg
  • Begeleid zelfstandig wonen

De cliënten zijn erg verschillend. Van jong tot oud en vaak met een dubbel- of triple diagnose. ’s Morgens bezoek je een gezin waarbij je het kind met een ontwikkelingsachterstand nieuwe vaardigheden leert en de ouders ondersteunt met opvoedkundige problemen. En in de middag kijk je samen met een cliënt hoe hij het, ondanks zijn verslaving, toch voor elkaar krijgt om iedere dag op zijn werk te verschijnen. Van samen zoeken naar werk, tot het opbouwen van een sociaal netwerk, tot het begeleiden van gezinnen.

Jouw dag is geslaagd wanneer jij het gevoel hebt dat je écht hebt bijgedragen aan het leven van iemand anders. Door alles een beetje makkelijker te maken en de ander in z’n kracht te zetten. Wil jij hier aan bijdragen? Wij maken graag kennis met je!

 

Bekijk hier alle vacatures binnen de Ambulante Begeleiding

'Blij dat ik toch geholpen word in corona-tijd'

 

Wil jij werken met de doelgroep Complex Gedrag? Laat dan hier je gegevens achter.
Marloes (Recruiter) neemt op korte termijn contact met je op.

 

 

'ORO heeft vooral rust gebracht'

 

 Dienstencentrum, Baroniehof 187, 5709 HL Helmond T 0492 53 00 53