Bijdragen aan het geluk van cliënten 


Afgelopen weekend was ik met mijn collega’s van recruitment en het flexbureau aanwezig open de Open Dag van het Rijtven. Met een ingericht kraampje vol flyers en informatieboekjes stonden we bij dagbesteding de Hommel. De hele dag werd ons kraampje goed bezocht en hadden we leuke gesprekken met geïnteresseerden voor vrijwilligerswerk, zij-instromers en potentiele nieuwe collega’s. 

In de Hommel was er ook de mogelijkheid om een hapje te eten of een drankje te drinken en je kon er genieten van live muziek van een leuke band. Natuurlijk kwamen er ook een aantal cliënten van het Rijtven mee genieten van de gezelligheid, de muziek en de mensen.
Op een gegeven moment zag ik Cissy, een cliënt die ik nog ken uit de tijd dat ik bij de Bleek in Beek en Donk werkte als begeleider. Een lieve dame, vaak vrolijk en graag onder de mensen. Ze genoot van de muziek en keek af en toe even onze kant op: nieuwsgierig naar wat er toch allemaal bij dat kraampje gebeurde.

Na een poosje kwam ze naar ons toe en keek ze naar alle spulletjes in ons kraampje. Ik dacht terug aan de tijd bij de Bleek en herinnerde me ineens dat Cissy het zo’n tien jaar geleden altijd erg leuk vond om spulletjes te verzamelen. Van de Zorgcampus hadden we in ons kraampje leuke notitieboekjes en pennen liggen en ik vroeg Cissy of ze er misschien een wilde hebben.  “Oh ja, ja, dat wil ik wel”, antwoordde ze. Met een grote glimlach liep ze terug naar haar tafel. Een begeleidster van Cissy stond toevallig naast me en zei: “Och, gelukkiger had je haar niet kunnen maken”.

Wat is het toch gaaf om te zien hoe geluk in de kleine dingen kan zitten. Dat ik vanuit mijn werk dagelijks bij kan dragen aan het geluk van onze cliënten vind ik echt geweldig!"

Linda – Recruiter en blogger