Kampnacht op het Rijtven

 

Wie herinnert zich nou niet de schoolkampen van vroeger? Hoe leuk was dit?! En hoeveel mooie en waardevolle herinneringen levert dit op? Iedereen heeft hier nog wel een leuk verhaal over. De spanning die het met zich meeneemt, lekker genieten bij het kampvuur en uiteindelijk in een tent slapen.

Veel van onze cliënten hebben dit nog nooit gedaan. En daar wilden we verandering in brengen. In 2019 hebben we dit voor het eerst geprobeerd. Beetje spannend was het wel, ook voor begeleiding. Maar als je het niet probeert weet je ook niet of het lukt of aansluit. 
Onder dat motto hebben we het gedaan. En het was GEWELDIG!

Een traditie was geboren. We hadden in de veilige binnentuin een heleboel tentjes neergezet. Op het laatste moment hebben we zelfs nog tenten bijgezet, omdat er cliënten waren die eigenlijk niet wilden slapen buiten, maar toen ze het zagen spontaan hun pyjama op de woongroep gingen halen. Zij wilden ook blijven slapen.

Na een barbecue en kampvuur zijn alle cliënten toen het donker was hun tentjes in gedoken. Ze hebben heerlijk geslapen! De eersten werden wakker toen de zon op kwam. Lekker een ochtendwandeling op het terrein maken terwijl de rest nog slaapt. 
Toen iedereen wakker was hebben we gezamenlijk ontbeten. 

Cliënten kunnen ook voortaan meepraten over het slapen in een tentje. En dat doen ze maar al te graag, want wat hebben ze het leuk gehad. Ze kunnen niet wachten tot ze weer mogen!

 

Wanneer: 4-9-2020
Tijdstip: Vanaf 18.00 uur
Locatie: Het Rijtven, Den Dreef 13 in Deurne


 Centraal Bureau, Baroniehof 165, 5709 HL Helmond T 0492 53 00 53