Kennissessie Triple-C

Triple-C is een behandelmodel voor mensen met een (verstandelijke) beperking die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. In de kennissessie Triple-C vertellen we je graag meer over hoe ORO kwetsbare mensen gelukkig maakt. En hoe we dat vertalen naar de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voor wie?

De drie C’s van Triple-C staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Triple-C is geen behandelmodel met pasklare antwoorden. Bij deze methode ligt de nadruk niet op het moeilijke gedrag van een cliënt. We kijken juist hoe iemand met moeilijk verstaanbaar gedrag zoveel mogelijk zijn normale leven kan oppakken. De focus ligt op hetgeen wat heeft iemand ‘nodig’ heeft, in plaats van te reageren op wat laat iemand ‘zien’ (gedrag). En om zo de juiste zorg te bieden voor mensen met- (maar ook zonder) moeilijk verstaanbaar gedrag op het gebied wonen, werk/scholing, zelfzorg en vrije tijd.

Triple-C is ontstaan als antwoord op vastgelopen situaties in de zorg. In deze kennissessie gaan we samen kijken hoe het anders kan. Waardoor we geïnspireerd worden om anders te denken en vanuit daar anders te doen… ook al lijkt het soms niet anders te kunnen. Dit vanuit de visie om iemand geen cliënt, maar mens laten zijn.

Praktische informatie

ORO organiseert gratis kennissessies over dit behandelmodel. Deze kennissessie duurt 1 uur en zal plaatsvinden op een ORO-locatie in Deurne. 

Al onze kennissessies worden gegeven met de richtlijnen van het RIVM inachtneming. 

Inschrijven 

In 2020 staan er twee datums gepland voor de Triple-C kennissessie:

Datum: 27 mei 2020
Tijdstip: 19:00u tot 20:00u
Adres: Het Rijtven, Den Dreef 13 in Deurne, in gebouw De Waag
Meld je hier aan voor de kennissessie op 27 mei
Meld je hier aan voor de kennissessie op 27 mei 2020 

Datum: 2 november 2020
Tijdstip: 19:00u tot 20:00u
Adres: Het Rijtven, Den Dreef 13 in Deurne, in gebouw De Waag
Meld je hier aan voor de kennissessie op 26 oktober 2020

Vragen

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Marloes (Recruiter Complex Gedrag) op telefoonnummer: 0492-530066 of via e-mail: recruitment@oro.nl

 Centraal Bureau, Baroniehof 165, 5709 HL Helmond T 0492 53 00 53