Verpleegkundige bij Het Erf 14


Als verpleegkundige op Het Erf 14 richt ik me op de ouder wordende cliënt met medicatie, gedrag en automutilatie, epilepsie en obstipatie. Wanneer een cliënt niet lekker in zijn vel zit, is het voor hem moeilijk om dit te uiten met woorden. Met het gedrag wat hij dan laat zien, wil hij aangeven dat er iets aan de hand is. Voor mij is het een uitdaging om te onderzoeken of de cliënt last heeft van lichamelijke klachten en welke zorg hij hiervoor nodig heeft. 

Ik signaleer verpleegkundige bijzonderheden op lichamelijk en psychisch vlak. Op basis van deze gegevens stel ik een plan op en zet ik acties uit. Ik plan gesprekken met de arts, gedragsdeskundige, medische dienst of praktijkverpleegkundige en ik heb contact met de apotheek. Hiervan breng ik de zorgcoördinator en het team op de hoogte en daarnaast ben ik aanspreekpunt voor het team voor alle vraagstukken op medisch gebied. We overleggen samen en ik coach mijn team zodat zij mede de verantwoordelijkheid dragen en betrokken zijn in de verpleegkundige zorg.

Ook zit ik in de verpleegkundige poule van ’t Rijtven, waardoor ik verpleegkundige diensten draai. In deze diensten ben ik verantwoordelijk voor Het Rijtven, De Vennen en De Rijtse vennen. Er kan tijdens deze dienst contact met me opgenomen worden om collega’s te ondersteunen in de verpleegkundige (acute) zorg. Dit kan variëren van telefonische ondersteuning of coaching tot het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen op locatie. Hierdoor blijf ik bekwaam in mijn verpleegkundige technische handelingen. Door scholingen vanuit ORO blijf ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

-Maud, Verpleegkundige Het Erf 14