Bart - Een zomerse avondwandeling


Het is dinsdagavond, lekker weer: onze collega Bart vond dit een mooi moment voor een avondwandeling met een cliënt.

“Een avondwandeling met een cliënt kan mooie verrassingen brengen. Ik heb geprobeerd het vast te leggen maar dat viel niet mee. De ree die wij tegen kwamen was namelijk niet heel erg gecharmeerd van ons bezoek.
Wij waren beide uiterst stil en we bewogen nauwelijks. In een filmpje dat we maakten zien we haar in de verte in de wei weg vluchten in de veiligheid van de bosrand. Ze wilde waarschijnlijk komen drinken in het Beekdal, en werd daar verrast door onze komst.

Later zijn we nog gezellig even langs geweest bij onze knorrende vrienden op de boerderij op het Rijtven. De één heerlijk lui genietend van het laatste straaltje zon, de ander kwam vrolijk knorrend op ons afgelopen. Ze zijn erg nieuwsgierig en vinden het heerlijk om op de rug geaaid te worden. Knorretje gaat er dan ook eens even goed voor staan. Er is een tevreden knorretje te horen, een beetje vergelijkbaar met een kat die spint als je hem aait. Met het verschil dat Knorretje natuurlijk een flink stuk groter is en ook een heel stuk ruwer aanvoelt.

Als ik stop met aaien begint hij te knorren en kijkt omhoog om te zien of ik misschien geneigd ben nog even door te gaan.
Het geknor maakt dat mijn cliënt erg om hem moet lachen. Hoe simpel kan het geluk zijn, het zit ‘m niet in grootse gebaren. Durf eens klein te kijken, dan gebeurt er al heeeeel veel!”