Kay Gijsbers - Werken op de Noordzone


"Ik vind het werken binnen Heertgank 7 een absolute uitdaging. Uitdagend hierin is dat je na moet denken over hoe je de dag gaat invullen, afhankelijk van de verschillend gestemde cliënten. Hoe zorg ik ervoor dat alle cliënten een leuke dag hebben? Het creatief meedenken over een gepaste invulling van de dag, die maakt dat onze cliënten met een lach naar Heertgank 7 komen. Hierdoor voel je als begeleider veel ruimte waarin je zelf keuzes mag gaan maken die afgestemd zijn op de cliënt. Met elkaar een omgeving creëren waar onze cliënten zich veilig en vertrouwd kunnen voelen: Dat is wat ik voel als ik binnen kom op deze dagbesteding. Het gevoel dat je er samen een topdag van gaat maken waarin nog zo veel meer mogelijk is. Hier zijn namelijk alle ideeën bespreekbaar. Wil je een keer afwijken van de dagelijkse structuur en wil je bijvoorbeeld een springkussen in de binnentuin plaatsen? Of wil je een dagje naar de Efteling? Zolang je inspeelt op de behoefte van de cliënt, zijn er veel mogelijkheden.

Wij zoeken een creatieve denker die oplossingsgericht te werk gaat. Jij bent degene die buiten de kaders denkt en zijn verantwoording neemt voor taken die er zijn of gaan komen. In plaats van je houden aan het dagelijks gestructureerde en ingevulde dagprogramma, kun je bijvoorbeeld ook een keer naar de bioscoop gaan. We hebben een teamplayer nodig die flexibel en ruimdenkend is. Samen zorgen wij voor het geluk van onze cliënten en gaan we voor iedere dag met een lach.
Binnen Heertgank 7 geven we onze cliënten een gevoel van veiligheid en saamhorigheid. Daarnaast bieden we structuur en het gevoel van belang. Het ‘er toe doen’ en samen ergens voor gaan vind ik en ons team belangrijk".