Lekker staand plassen in het bos


"Als het even kan, ga ik met de bewoners naar buiten. Ook als het regent wil ik dat ze ervaren dat ze gewoon naar buiten kunnen gaan. Toen er afgelopen winter sneeuw lag zijn we grote sneeuwpoppen gaan maken, met sneeuwballen gooien, op het ijs gaan staan. Omdat ze dat vaak niet zien en voelen, zijn dat echt mooie momenten: stap voor stap het ijs op.

Vorig jaar hebben we een busje gehuurd en zijn we naar de Lieropse bossen gegaan: wandelen, picknicken, dat is top! Prachtig voor hen om echt een half uur in de bus te rijden. Je kunt vanuit de Heertgank lopen naar de dagbesteding. Het leven binnen de bekende omgeving van Het Rijtven biedt onze bewoners veiligheid en vertrouwen. Af en toe is het dan leuk om de wereld een beetje verder te verkennen, zo ook met het busje.

Tijdens het wandelen moesten de jongens op een gegeven moment plassen. En ja, niet iedere bewoner wist hoe hij staand moest plassen, want dat doen ze normaal nooit. Dat zijn wel leuke dingen om de kleinigheden in het leven groots te ervaren: lekker staand plassen in het bos!"

- Sven van Lieshout, Begeleider