Verhalen


15-11-2018

Support gericht werken bij ORO


Als medewerker bij ORO kun je elke dag weer het verschil maken voor mensen. Support gericht werken is een manier van werken om te begrijpen hoe de ander gelukt ervaart.

Lees verder

03-10-2018

Een broodje frikadel eten in de rust


Ik voetbal op zondag, maar moet dan ook vaak werken. Wanneer het kan wil ik dan naar de wedstrijd van mijn team kijken met de mannen van Heertgank 15. En dat is natuurlijk prachtig!

Lees verder
20-09-2018

Wat als je je denken verandert..


Gisteren is er een cliënt met dagbesteding begonnen. Waar je vroeger meteen dacht, we gaan haar brengen en halen, denken we nu anders: laat haar maar lopen!

Lees verder
18 juli 2018

Lekker staand plassen in het bos!

Als het even kan, ga ik met de bewoners naar buiten. Ook als het regent wil ik dat ze ervaren dat ze gewoon naar buiten kunnen gaan. Toen er afgelopen winter sneeuw lag zijn we grote sneeuwpoppen gaan maken, met sneeuwballen gooien, op het ijs gaan staan.

Lees verder19 juni 2018

Genieten van vakantiewerk bij ORO


Olga ging na haar stage bij ORO aan de slag als vakantiekracht. Ze vertelt hoe zij dit heeft ervaren.


Lees verder
15 juni 2018

"Mijn overstap naar ORO"

 
Collega Kiki deelt haar ervaring in de
overstap naar ORO.

Lees verder

29 mei 2018

Een zomerse avondwandeling


Het is dinsdagavond en het is lekker weer. Onze collega Bart vond dit een mooi moment voor een avondwandeling met een cliënt. Deze wandeling bracht mooie verrassingen met zich mee.

Lees verder


26 mei 2018

Geluk zit in de kleine dingen


Zomaar een ochtendje onderweg zijn. Loop heel even met me mee, misschien voel jij het dan ook!  De zon schijnt, ik heb zojuist mijn cliënt in haar rolstoel naar haar dagbesteding gereden. Om de paar minuten schiet ze in de lach, ik zie ook wat zij ziet!

Lees verder...

23 mei 2018

Samen pizza eten op Eerste Kerstdag


Michael woont aan de Heertgank op Het Rijtven. Een spontane, vaak vrolijke jongeman. Jaren geleden ging hij eens met Thomas, een van die begeleiders, op bezoek naar diens ouderlijk huis. Het maakte een diepe indruk. Dat wilde hij nog wel eens.

Lees verder...

4 mei 2018

Bij het Laarhuys doen we het samen


Elf jaar geleden nam een aantal ouders het initiatief voor een woonvoorziening voor jongeren met een beperking in Lieshout. Dat werd Het Laarhuys, een voorziening waar bewoners, ouders én ORO het allemaal samen doen.

Lees verder

2 april 2018

Werken op de Noordzone


Ik vind het werken binnen Heertgank 7 een absolute uitdaging. Uitdagend hierin is dat je na moet denken over hoe je de dag gaat invullen, afhankelijk van de verschillend gestemde cliënten. Hoe zorg ik ervoor dat alle cliënten een leuke dag hebben?

Lees verder