WAT IS JOUW TALENT?

Onbevangen blik

"Wat wil je later worden? Vaak vragen we ons dit af tot we een jaar of 12 zijn. Mijn kinderen (2 van 3 jaar en een van 5 jaar oud) kunnen nog alles worden. Superman, Elsa, dokter, astronaut….. Jammer eigenlijk, dat we deze onbevangen blik verliezen. Ik ben het afgelopen jaar door verschillende mensen binnen ORO geprikkeld om weer na te denken over wat ik wil worden. En naar aanleiding van die prikkels heb ik keuzes kunnen maken die me uitdagen om meer uit mezelf te halen."

Bijdragen aan een organisatie

"Ik werk al ruim 13 jaar in de directe zorg bij de woningen binnen Gemert. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan en werd werken bij de woning een routine. Zonder mezelf echt in te spannen kon ik m’n werk doen. Leuk werk dat wel! Naast het werken in de woning ben ik jaren lid geweest van de ondernemingsraad, eerst binnen Diomage en sinds 2015 binnen ORO. Als ondernemingsraad lid hoor en zie je veel en merk je dat beslissingen in een organisatie van veel factoren afhankelijk zijn. Dat proces begon me steeds meer te interesseren. Hoe kan ik bijdragen aan een organisatie waar ik zelf en m’n collega’s fijn kunnen werken en een actieve bijdrage kunnen leveren aan de ideeën binnen de organisatie."

Nieuwe functie

"En daar komt die vraag weer om de hoek…. Wat wil ik worden? Waarom stoppen we op een bepaald moment met ontwikkelen. Omdat een werkplek bekend is? Omdat je weet wat je hebt? Ik heb gekozen buiten mijn ‘comfortzone’. Ben aan een pittige opleiding begonnen en heb een leuke nieuwe functie als zorgcoördinator binnen ORO aan kunnen grijpen als stap in mijn ontwikkeling. Als ik nu terug kijk op mijn eerste maanden als zorgcoördinator kan ik met recht zeggen dat ik veel plezier heb in mijn werk en meer word uitgedaagd om mee te denken over wat we doen binnen de organisatie en waarom."

"Wat wil ik worden? die vraag wens ik iedereen toe.
Niet voor ORO, maar voor jezelf.
Daag jezelf uit. Neem regie en neem kansen!"


                                                        Arno van den Bogaard