Kwetsbare mensen gelukkig maken: Daar zijn ruim 1500 ORO collega’s dagelijks mee bezig.
Wij zoeken een begeleider die hier ook een bijdrage aan wil leveren.


Begeleider gehandicaptenzorg,
18 - 32 uur, Gemert


Als begeleider werk je op woonlocatie Keizersbosch in Gemert waar cliënten wonen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Dementie, autisme, (non-) verbaal gedrag en automutilatie zijn belangrijke ziektebeelden/uitingen van cliënten die binnen deze woning wonen. Je helpt hen met de dagelijkse zorg, eigen ontwikkeling en welbevinden.Wat kan jij betekenen als begeleider?

 • Je begeleidt en verzorgt volwassen cliënten met een zeer ernstig verstandelijke beperking in hun eigen vertrouwde woonomgeving.
 • Je kijkt heel bewust naar de cliënten, begeleidt hen met aandacht en anticipeert op wat de cliënt op dat moment nodig heeft. Cliënten communiceren middels geluiden en non-verbale communicatie en jij voelt haarscherp aan wat ze willen uiten en nodig hebben.
 • Je stuurt cliënten proactief op de persoonlijke verzorging en als zij niet in staat zijn om dit zelfstandig uit te oefenen, neem jij de (volledige) zorg voor hen uit handen.
 • Je biedt cliënten veel 1 op 1 begeleiding, omdat groepsactiviteiten lastig zijn vanwege de prikkels en dynamiek. Wat in gezamenlijkheid mogelijk is, stimuleer je. In de woning voer je ook de dagbestedingsactiviteiten uit, enkele cliënten gaan niet naar een andere dagbestedingslocatie toe. Jij zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk rust, structuur en een ongedwongen sfeer heerst.
 • Je kijkt heel bewust naar de cliënt en onderzoekt altijd de vraag achter (verbaal) gedrag om helder te krijgen hoe de cliënt zich voelt en waar hij/zij behoefte aan heeft.

Welke talenten neem je mee?

 • Je kunt écht contact maken, bewust communiceren en goed luisteren waardoor je de juiste signalen oppakt. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat de cliënten overprikkeld raken.
 • Je ziet zowel het verlenen van intensieve zorg als verbale of fysieke uitingen als een uitdaging en kan gedrag scheiden van de persoon die het laat zien. Je hebt lef, gaat graag het contact met de cliënt aan en onverwachte reacties niet uit de weg.
 • Je staat stevig in je schoenen, bent duidelijk en consequent; mensen weten wat ze aan jou hebben en waarom je bepaalde beslissingen neemt.
 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op mbo niveau 4.

Wat bieden wij jou?

 • Een baan voor 18 tot 32 uur per week.
 • Je werktijden liggen tussen 7.00 uur en 22.00 uur.
 • Een salaris in FWG40 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 1898,- en maximaal € 2807,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Een contract tot april 2020 met naar verwachting aansluitend een contract voor onbepaalde tijd.
 • In overleg bespreken we samen training en ontwikkelmogelijkheden via onze eigen Academie.

Is je interesse gewekt?

Bied jij mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag graag een fijne leefomgeving? Wil je dit doen samen met collega’s in een werkomgeving waarbij het geluk van de cliënt voorop staat? Dan nodigen wij je uit om via de knop ‘solliciteer’ je gegevens bij ons achter te laten.

Heb je vragen over deze vacature? Josien Vereijken (zorgcoördinator, tel 06-25741921) beantwoordt ze graag. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Marloes, Linda, Coralie of Annelieke van Recruitment.

Sluitingsdatum vacature: 19 juli 2019. Wij ontvangen bij voorkeur jouw sollicitatie wel zo snel mogelijk zodat we eventueel al voor de sluitingsdatum met elkaar in gesprek kunnen gaan.