Kwetsbare mensen gelukkig maken: Daar zijn ruim 1500 ORO collega’s dagelijks mee bezig.
Wij zoeken collega’s die hier ook een bijdrage aan willen leveren.Begeleider LVB Gehandicaptenzorg

fulltime en parttime mogelijkheden
vlakbij Eindhoven
Als begeleider LVB bij ORO draag jij samen met jouw collega’s actief bij aan het geluk van mensen met een verstandelijke beperking. Je begeleidt cliënten, met (met name) een licht verstandelijke beperking (ZZP 3 t/m 7) waarbij psychische, psychiatrische en verslavingsproblematieken voor kunnen komen.


Wat kan jij betekenen als begeleider?

 • Je geeft sturing en begeleiding bij gedragsproblematieken die vaak voortkomen uit een psychiatrische of psychische aandoening zoals Borderline, PTSS, verslaving, autisme of een hechtingsproblematiek. Je geeft de ruimte om bijvoorbeeld boosheid en frustratie te mogen uiten en zorgt er tegelijkertijd voor dat grenzen niet worden overschreden.
 • Je biedt ondersteunende begeleiding en je staat voor de bewoners klaar. Hierbij zijn ‘het ontwikkelen van de zelfstandigheid en ‘het bieden van duidelijke kaders’ belangrijke pijlers. Je staat ‘naast’ de cliënt, laat de cliënt zelf keuzes (en fouten) maken en helpt de cliënt om kleine stapjes vooruit te zetten.
 • Je stelt de cliënt centraal en kijkt naar zijn individuele behoeften en kracht! Vanuit hier handel je en bekijk je iedere keer opnieuw wat iemand nodig heeft.
 • Je ondersteunt de zorgcoördinator in coördinerende taken. Zo stel je bijvoorbeeld onderdelen van de persoonlijke plannen op voor een aantal cliënten waar jij mede verantwoordelijk voor bent.


 ‘Jij zorgt ervoor dat deze bewoners het beste uit zichzelf
halen en van een fijne woonomgeving kunnen genieten. Je focus ligt bij cliënten op het op maat trainen en begeleiden naar zelfstandigheid’


Welke talenten neem je mee?

 • Je hebt werkervaring als begeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking. Ervaring met de eerder genoemde psychiatrie van cliënten is zeer wenselijk.
 • Je staat stevig in je schoenen, schrikt niet van het onverwachte en weet een goede balans te vinden tussen meebewegen en grenzen stellen. Daarnaast vind je het leuk om ook ‘moeilijke’ situaties op te lossen en ben je besluitvaardig. We zoeken dus echt een krachtige persoonlijkheid!
 • Je hebt inzicht, durft de structuur los te laten en nieuwe prioriteiten te stellen als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent van nature nieuwsgierig naar ieder mens en weet snel een vertrouwensband op te bouwen. Je hebt talent om anderen te stimuleren en weet anderen te ‘bewegen’ zodat zij een goede invulling aan hun leven geven.
 • Je toont oprechte interesse en vraagt door zodat je ‘het verhaal’ achter iedere bewoner boven tafel krijgt.
 • Samenwerken is voor jou een vanzelfsprekendheid waarbij jij je ook kwetsbaar durft op te stellen.
 • Je hebt een diploma op minimaal mbo 4 niveau.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en dynamische baan met zowel fulltime als parttime mogelijkheden. Een werkomgeving waarin je mee mag denken en de ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Gevarieerde werktijden tussen 07:00 uur en 23:00 uur. Daarnaast zijn slaapdiensten ook onderdeel van je rooster. Je werkt zowel door de weeks als in het weekend
 • Een salaris in FWG 40 volgens de cao Gehandicaptenzorg (minimaal €1.898,- en maximaal €2.807,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) met de daarbij behorende aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Is je interesse gewekt?

Ondersteun jij graag mensen met een licht verstandelijke beperking? Wil je dit doen samen met collega’s in een werkomgeving waarbij het geluk van de cliënt voorop staat? Dan nodigen wij je uit om via de knop ‘solliciteer’ je gegevens bij ons achter te laten.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marloes, Christel, Annelieke of Linda van Recruitment.