Kwetsbare mensen gelukkig maken: Daar zijn ruim 1500 ORO collega’s dagelijks mee bezig.
Wij zoeken collega’s die hier ook een bijdrage aan willen leveren.


Begeleider moeilijk verstaanbaar gedrag
Deurne (dichtbij Eindhoven)


Als begeleider ‘Moeilijk Verstaanbaar Gedrag’ begeleid en bied je zorg aan mensen met een verstandelijke beperking op één of meerdere woonlocaties van ORO (met name op het Rijtven in Deurne). Vanuit deze rol draag je bij aan het geluk van kwetsbare mensen die naast hun verstandelijke beperking ook een lichamelijk beperking en/of een psychiatrische- of persoonlijkheidsstoornis hebben.

Wat kan jij betekenen als begeleider?

 • Je begeleidt cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking binnen hun eigen woning rondom de dagelijkse zorg, eigen ontwikkeling en welbevinden. Hierbij staan de behoeften van de cliënt centraal! Je kijkt heel bewust, begeleidt met aandacht en anticipeert op wat de cliënt nodig heeft. Het is jouw doel de cliënten een leuke dag te bezorgen.
 • Je creëert samen met het vaste team een overzichtelijke en voorspelbare woonomgeving. Hierbij zijn sfeer / gemoedstoestand, relatie en het geluk van de cliënt belangrijke pijlers. Je geeft cliënten het gevoel ‘ertoe te doen’ en zorgt voor saamhorigheid binnen een groep.
 • Je stimuleert de cliënten om zelf activiteiten uit te voeren; Zo blijven zij zelf in de regie en voelen zij zich zelfstandig. Daar waar nodig bied je de cliënt extra ondersteuning.
 • Als begeleider maak jij écht contact met de cliënten en bouw jij een goede vertrouwensband op. Hierbij kies je de juiste manier van communiceren: verbaal, geluid, emoties, pictogrammen, gebaren etc. Cliënten voelen zich veilig, weten wat ze aan jou hebben en wat ze van jou mogen verwachten. 
 • Je ondersteunt bij de verzorging en bij een aantal cliënten neem je zorgtaken over.


Welke talenten neem je mee?

 • Ervaring met psychiatrie, persoonlijkheidsstoornissen en moeilijk verstaanbaar gedrag van cliënten is zeer wenselijk. Je hebt bij voorkeur kennis van één of meerdere ziektebeelden: autisme, epilepsie, verslaving, borderline, depressie, dementie, NAH, autisme, verslaving en syndromen.
 • Je hebt lef. Je gaat graag het contact met de cliënt aan en bent niet bang voor het onverwachte gedrag. De sociaal emotionele ontwikkeling van cliënten ligt (met name) onder de 2 jaar en de cognitieve ontwikkeling tot 8 jaar. Hierdoor kunnen zij fysiek of verbaal reageren op situaties.
 • Cliënten mogen en kunnen bij jou zichzelf zijn. Soms met een lach, soms met een traan.
 • Je hebt inzicht en natuurlijk talent om de cliënt te ‘lezen’ en te ‘begrijpen’; Wat gaat er in iemand om en waar heeft iemand behoefte aan?
 • Je denkt vooruit, kunt goed overzicht houden en ziet wat op dat moment nodig is.
 • Je bent in het bezit van een diploma op mbo 3, mbo 4 of hbo niveau richting zorg en welzijn (of je volgt deze opleiding en verwacht deze binnen een jaar af te ronden).

Wat bieden wij jou?

 • Een baan in een prachtige natuurrijke omgeving met zowel fulltime als parttime mogelijkheden. Je krijgt een flexibel contract voor maximaal 24 uur in de week. Indien gewenst kan je eventueel ook meer uren werken (maximaal 36 uur)
 • Flexibele werktijden tussen 7.00 uur en 22:30 uur van maandag tot en met zondag (geen slaap- of nachtdiensten)
 • Een dynamische werkomgeving waar jouw nieuwe ideeën op prijs worden gesteld en jij de vrijheid krijgt om datgene te doen wat de cliënt gelukkig maakt
 • De mogelijkheid om je breed te oriënteren en te onderzoeken welke doelgroep het beste bij jóu past. Vanuit de ORO talentenpool maak je kennis met verschillende doelgroepen. Maak zelf je keuze en doe wat je gelukkig maakt!
 • Een cursus “omgaan met dreigend en destructief gedrag”. Andere opleidingsmogelijkheden via onze ORO academie worden in jouw ontwikkelplan meegenomen
 • Een jaarcontract met naar verwachting aansluitend een contract voor onbepaalde tijd
 • Een salaris in FWG 35 of 40 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal €1791,- en maximaal €2.793,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Is je interesse gewekt?

Bied jij mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking graag een fijne leefomgeving? Vind je het uitdagend om te werken binnen meerdere woongroepen? Wil je dit doen in een werkomgeving waarbij het geluk van de cliënt voorop staat? Dan nodigen wij je uit om via de knop ‘solliciteer’ je gegevens bij ons achter te laten.

Heb je vragen over deze vacature? Yvonne Nuijs (manager Talentenpool het Rijtven) beantwoordt ze graag. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-12919567 of 0492-530090. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Marloes, Annelieke of Linda van Recruitment.