ORO is een organisatie voor zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking. In de Peelregio is ORO de organisatie met het breedste pakket aan diensten op het gebied van wonen & slapen, eten & drinken, werk & dagbesteding, bewegen en leren & vrije tijd. ORO biedt ondersteuning op maat voor ruim 2.000 cliënten in de regio in elke levensfase, waarbij altijd wordt uitgegaan van de eigen kracht, de talenten én vooral de wensen van de cliënt.
Iedere dag zetten ruim 1.700 bevlogen medewerkers en meer dan 800 vrijwilligers zich in om de missie of de Bedoeling van ORO waar te maken: kwetsbare mensen gelukkig maken, waarbij geluk is gedefinieerd als ‘zelf kiezen, erbij horen en van betekenis zijn’. Binnen de Bedoeling gaat het bij ORO vooral over het welzijn van cliënten en het welzijn van medewerkers en vrijwilligers. ORO gelooft niet in het duiden en oplossen van problemen als basis voor geluk, maar in het centraal stellen van de mogelijkheden en talenten van mensen zelf. Vanuit de kernwaarden ‘nieuwsgierig’, ‘samen’, ‘lef’ en ‘doen’ geven zij hier kleur en inhoud aan. Diversiteit wordt bij ORO als een groot goed beschouwd. Niet alleen diversiteit in geslacht, identiteit of leeftijd, maar ook diversiteit in ervaring en persoonlijkheid.
Bijzonderheden ORO
Organisatiestructuur
Meer informatie is te vinden op https://www.oro.nl/
In verband met het aanstaande vertrek van de huidige bestuurder komt de raad van toezicht van ORO graag in contact met een kandidaat voor de functie van bestuurder.
Je bent het boegbeeld van ORO. Je bent in staat om vanuit verschillende perspectieven en scenario’s te denken en op basis hiervan een heldere visie op zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking (door) te ontwikkelen. Op overtuigende wijze concretiseer je de visie in ambitieuze, maar pragmatische beleidsdoelen en implementeer en borg je deze koersvast in de interne processen.
In jouw leidinggevende stijl ben je ontwikkelgericht, werk je echt samen en ben je gewend transparant te zijn en afstemming te zoeken, te delegeren en te communiceren, zowel intern als extern. Kwaliteiten als diplomatie, integriteit en verbindend vermogen zijn passend bij jouw onafhankelijke geest en energieke en toegankelijke stijl van werken.
Je bent toekomstgericht en werkt vanuit de vanzelfsprekendheid dat een succesvolle organisatie haar bedrijfsvoering solide, functioneel en transparant op orde heeft. Vanuit jouw toekomstgerichtheid sta je open voor samenwerking met andere instellingen en ketenpartners wanneer je hier mogelijkheden ziet voor ORO en haar cliënten. Je houdt de vinger aan de pols bij de snelle veranderingen in het zorglandschap in de volle breedte.
Je bent in staat om dicht bij de cliënten en familieleden te zijn en bent voor hen zichtbaar in de praktijk. Je creëert de randvoorwaarden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling op alle niveaus binnen de organisatie. Hierbij heb je aandacht voor fysieke, mentale en sociale aspecten die van invloed zijn op het functioneren en kwaliteit van leven en werken binnen de Bedoeling van ORO.
Je ziet de medezeggenschapsorganen als belangrijke sparringpartner en je hecht groot belang aan de inzet van hun ervaringsdeskundigheid bij het vormgeven van het zorginhoudelijk beleid. Je vindt aantrekkelijke arbeidsverhoudingen in een sociale en veilige werkomgeving van primair belang en je hebt een duidelijke visie op werkgeversbeleid.
Je legt verantwoording af aan en onderhoudt een open relatie met de raad van toezicht.
Opdracht voor de komende jaren
Functie-eisen
Kerncompetenties en persoonskenmerken
Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie en in overeenstemming met de Wet normering topinkomens (WNT). ORO heeft de wens om over te gaan tot benoeming voor een periode van vijf jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
Solliciteren kan viahttps://suurcompany.nl/
Sollicitanten met passende werkervaring en een helder onderbouwde motivatie worden uitgenodigd voor een preselectiegesprek. Na deze voorselectie wordt de long- en shortlist van geschikte kandidaten aan de opdrachtgever gepresenteerd. Hiervan wordt een aantal kandidaten uitgenodigd voor gesprekken bij de opdrachtgever. Deze kandidaten ontvangen een gedetailleerde planning van de vervolgprocedure.
De selectiegesprekken vinden plaats op 16 februari ’23. De hierna volgende adviesgesprekken staan gepland voor 21 februari ’23.
In het eindstadium van de procedure wordt gebruik gemaakt van een referentiecheck.
Een (ontwikkel)assessment kan deel uitmaken van de procedure.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met:
Frank ten Oever, Partner
Monica van der Ven, Project Assistant
Stephanie van Houtert, Project Assistant
T: 0850 – 734 702